Vijverexpress.nl

UV-C lamp

UV-C lamp

Een uv-c lamp is een onmisbaar onderdeel voor een goed onderhouden, gezonde vijver. Door het gebruik van een uv-c lamp behoren groene en bruine vijvers door algen definitief tot het verleden. Een uv-c lamp doodt eencellige algen en ziektekiemen die door een waterpomp langs de lamp worden gevoerd. Het resultaat: Helder water én minder onderhoud! Dat wil toch iedere vijverhouder? Neem een kijkje in de webshop voor het actuele aanbod aan uv-c lampen en andere benodigdheden en bestel vandaag nog! Bestellingen worden binnen twee dagen bezorgd.

UV-C lamp onderdeel van UV-C filter

Een uv-c lamp is een onderdeel van een uv-c filter. Door gebruik te maken van deze simpele oplossing, worden zweefalgen in de vijver op zeer effectieve wijze bestreden. Zweefalgen zijn snelgroeiende, eencellige diertjes, die uw vijver er niet mooier op maken. Vissen zijn niet meer zichtbaar en het water wordt groen en troebel. Zweefalgen worden vaak veroorzaakt door een tekort aan waterplanten en een slechte watercirculatie. Gelukkig is de oplossing simpel. De uv-c lamp doet het werk in samenwerking met een waterpomp. De waterpomp circuleert het water langs de uv-c lamp, die zweefalgen in een handomdraai doodt. Uw vijver zal er snel weer gezond en helder uit zien.

Voorkom algen in uw vijver!

Was uw vijver groen en troebel, maar heeft de uv-c lamp zijn werk gedaan? Schep dan de gedode algen en ziektekiemen nog even met een visnet uit het water en vergeet ook de bodem niet. Hoe minder afgestorven materiaal in uw water, hoe beter! Verder is het, naast het gebruik van een uv-c lamp, van belang dat u voldoende zuurstofplanten in het water plaatst. Dit zorgt voor een gezond milieu, omdat de zuurstofplanten mineralen en Co2 in het water gebruiken, vóórdat zweefalgen dit kunnen doen.

Online UV-C lamp kopen

Bent u op zoek naar een uv-c filter of is uw uv-c lamp aan vervanging toe? Neem een kijkje in de webshop van de vijververlichting webshop. Hier vindt u alle benodigde producten voor het onderhoud van uw vijver. U kunt online bestellen en zult uw bestelling binnen twee dagen thuis ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *